Idag var klassen og så på noen av konseptene til "Herlige Stavanger".
Vi ble møtt av Driftsjef Gaute. Han skulle vise oss rundt i de forskjellige konseptene.
N.B. Sørensen
Gaute fortalte oss om N.B. Sørensen og konseptet der.
Han viste menyen for andre etasje som var 5 retters. de satset på lite retter siden da kunne de fokusere mer på få råvarer.
Vinkartet var stort og du kunne få viner til over 10 000.
Konseptet i restauranten var gammeldags.
Skal du ut og spise her oppe er det somregel for og feire noe eller foretnings middag.
Vi fikk møte en kokk og kjøkkensjefen på huset.
Kokken fortalte at når du bestilte denne 5 rettersen kom det masse overaskelser. Når du kom ble du mødt av en servitør og du fikk litt brød og litt snaks før du begynte på maten.
De skiftet ut menyen noen ganger i året og da var det ofte pågrunn av hvilken sesong det var å hvilke råvarer du fikk lett tak i. Da måtte kokkene og vin eksperten diskutere hvilke smaker de skulle sette sammen.
Av kjøkkensjefen fikk vi vite litt om hvordan vi kunne søke lærling plass på kjøkkenet.
De hadde 1 lærling nå siden de var ikke så fornøyd med søknadene de hadde fått i vår.
Han sa han heller ville ha 1 god kokk en 3 dårlige så han håpte han fikk mange gode lærlinger til neste år :)
I første etasje var hadde de ikke så veldig gourmet aktig mat men mer internasjonal mat med norske råvarer som Burger og dagens rett var lapskaus.
Plassen var ment for at alle kunne komme og spise uansett anledning.
Her hadde de restaurant på dagen og utested med bar på kvelden.
Fikk ett utrolig godt førsteintrykk. Maten stod i stil med stedet og konseptet her var utrlog bra og gjennomført. Folkene som jobbet der gav meg ett godt førsteintrykk.
Her ser du litt av 2. etasjen i N.B. Sørensen
(Foto: Daniel V.Hansen)
Kjøkkenet i 2. etasje på N.B. Sørensen
(Foto: Daniel V. Hansen)
Her ser du litt av interiøret på N.B. Sørensen. Gjennomført! (Foto: Daniel V.Hansen)
Baren i 1. etasje (Foto: Daniel. V. Hansen)
Newsman Nyhetscafe
(Foto: www.herlige-restauranter.no/newsmannyhetscafe/ )
Så gikk turen Videre til neste konsept. Dette var en plass der alle kunne komme og spise og snakke her kom alt fra unge venne gjenger i jogge bukser til folk i dress.På kvelds tid var dette en skikkelig Rock'n Roll bar som ofte hadde lange køer utforbi.
Var ikke så lenge innom men stedet virket som en plass der jeg lett konne tatt med venner ut og slappe av med venner en kveld.
Bevaremegvel
Dette er en restaurant/bar.
Konseptet her er mer klassisk og du får et bedre måltid Europesik mat.
Maten her er litt av den mer tradisjonelle franske maten.
Her er det ment at mer voksne folk skal spise.
Dette så jeg godt da jeg kom inn, da satt det noen menn i dress og spiste lunsj, ikke plassen jeg kunne spist i den alderen jeg er i nå.
På lørdagskvelden er det nattjazz.
Her ser du litt av den inderste delen av restauranten
(Foto: Daniel V. Hansen)
Her er baren som møter deg når du stiger inn i restauranten
(Foto: Daniel V. Hansen)
Her er kjøkkenet. veldig lite slik at du skal ha alt du trenger så nerme så mulig.
(Foto: Daniel V. Hansen)
Timbuktu
Dette er den mest moderne restauranten de har innenfor konseptet.
dette er en veldig eksotisk resturang med gjennomtenkt interiør.
Gaute fortalte at konseptet her skulle være sosialt.
at bestikket ble satt si skåler på bordene slik at det måtte sendes rundt bordet.
Her har de en stor bar midt i restauranten til kvelden.
Her kommer det pent kledde ungdomer i alder 20 år og oppover.
Du MÅ ikke komme i dress for og slippe inn på kveldene men litt pener klær en hværdagsklærne.
Musikken som ble spilt var for jentene. Dette var for og trekke jenter til utestedet også kommer guttene automatisk. Liste musikk var forbudt så Dj'en lagte remixser som falt i smak. I sommer var det mye latinske rytmer.
Det nye her var at de nettopp hadde fått Sushi på menyen. Dette var den jeg synest var mest for yngre mennesker var litt asiatsik inspirert. Kule med baren i midten og de sofaene med fett ingeniør.
dette er veldig populært og sosialt. (Foto: Daniel V. Hansen)
Bordene i 2. etasje (Foto: Daniel V. Hansen)
Baren midt i Resturangen. Her kan du treffe nye mennesker,
eller ha en samtale med bartenderen
(Foto: Daniel V. Hansen)
Straen Fiskerestaurant
Så gikk turen til Straen. Dette er den ensteste restauranten i byen som bare serverer fisk.
Det ligger i samme byggning som timbutu. Det deler også kjøkken med Timbuktu så viss noen ikke skulle like fisk så er mulighet for å få kjøtt. Her blir menyen endret etter hvilken sesesong det er på forskjellige typer råvarer.
Skal du spise skikkelig sjømat er dette stedet. Her har har du delt inn restauranten i 3 biter.
To deler viss du ønsker sitte i fred og diskutere forretnings ting. Bestemorstuen og Biblioteket heter delene.
De har stengt på søndag siden det ikke er marked for og ha åpent da. dette er en typisk menn i dress restaurant. På kjøkkenet var ikke så lite men det er på grunn av at det er 2 restauranter som det skal lages mat til.
Godt gjennomført gammeldags fiskerestaurant. Fin utsikt over vågen :)
Her ser du "Biblioteket" ett litt avlukket rom som du alikevell
får restaurant følelsen av. (Foto: Daniel V. Hansen)
TRYKK PÅ BILDENE FOR OG SE DEM I FULL STØRRELSE!



Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar